“Poetic este live” cu Adrian Bodnaru şi Tudor Creţu

iun. 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 10 iunie 2010, ora 19:00, în Club Other Side din Bucureşti, în cadrul Poeticilor Cotidianului iniţiate de Răzvan Ţupa, are loc ediţia a 138-a, cu tema “Poetic este live”. Invitaţi: Adrian Bodnaru şi Tudor Creţu.

Adrian Bodnaru debuta acum 16 ani, fiind cunoscut mai ales publicului timişorean prin textele sale în care nu se dă în lături de la cele mai dificile demersuri formale. Despre autor, Daniel Vighi scria: “O poezie de maximă exigenţă. O poezie care nu se joacă de-a poezia. O poezie a ştiinţei de poezie. O poezie care nu ratează în numele formei, abisalitatea vieţii. O poezie a vieţii. O poezie a stării de margine. A reveriei stării aceleia ciudate. O poezie a ninsorilor de pe când erai prunc. A ataşului de motocicletă. O poezie cu şofer. Cu o chitanţă. O poezie cu hărţi lipite cu scotch. O poezie populată de miresmele de prin ceşti calde. De prin ceşti brune. “

Alături de el, Tudor Creţtu a promis cp face drumul până la Bucureşti nu numai pentru a-şi susţine colegul, dar şi pentru a vorbi despre propriile sale proiecte.

Tudor Creţu a debutat în volum cu “Dantelăriile Adelei”, Editura Mirton, în 2001, volum urmat, în 2005, de “Obiectele oranj”, Editura Vinea. Publică poeme, recenzii, texte de atitudine în Vatra, Orizont, Poesis, Ziua Literară, Calende, Reflex etc., precum şi în diferite reviste electronice. Este membru al Cenaclului „Pavel Dan” şi alwww.clubliterar.com. Semnează lunar rubrica „Faza critică” în revista “Orizont”.

Număr de vizualizări :1647


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro