“Poetic este întâlnire” cu “Revista la Plic”

iun. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 24 iunie 2010, ora 19:00, în club Other Side din Bucureşti are loc a 140-a ediţie a Poeticilor Cotidianului, cu tema “Poetic este întâlnire”. Este ultima întâlnire din acest sezon şi se va serba cu această ocazie, Ziua limbii române. Moderator: Răzvan Ţupa.


La sfârşitul lunii iunie, în 1521, a fost scris primul document păstrat până astăzi, în limba română, din câte sunt cunoscute până astăzi in limba română: Scrisoarea lui Neacşu ot Dlăgopole (Câmpulung Muscel). De la Scrisoarea lui Neacşu care dădea de veste despre mişcările turcilor pe Dunăre, până la întâlnirea aceasta care va da readuce în prim plan întâmplările limbii române în literatura de azi, s-au schimbat multe.

Cu această ocazie a Poeticilor Cotidianului, Andreea Toma lansează la Bucureşti numărul 3 al “Revistei la Plic”. În acest număr puteţi citi şi suplimentul ChişinEU, rezultat al cartografierii poetice întreprinse în capitala Moldovei de cei mai tineri poeţi din Basarabia.

Acesta este totodată şi un eveniment dedicat celor mai tineri scriitori ai generaţiei postume din poezia română, George Vasilieici şi Constantin Virgil Bănescu.

Evenimentul este sprijinit de fdl; http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2010/

English; http://poeticsofthequotidian.wordpress.com/; http://poetica.rocultura.ro

Număr de vizualizări :1373


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro