“O zi de vară” la Teatrul Nottara

iun. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 18 iunie 2010, ora 19:30, la Teatrul Nottara (Sala George Constantin) din Bucureşti are loc premiera spectacolului “O zi de vară”, o adaptare de Marcel Ţop după Slawomir Mrozek. Spectacolul e realizat cu susţinerea Institutului Polonez şi a Fundaţiei Ileana Mustatză.

O zi de vară” este un spectacol „balneoclimateric” despre mecanismele esenţiale de funcţionare ale vieţii. Regizorul Marcel Ţop spunea despre acest spectacol: “Întotdeauna mi-am dorit să fac un spectacol care să surprindă viaţa aşa cum este, în esenţa ei, un spectacol care să vorbească strict, concentrat şi la obiect despre ceea ce numim „mecanismele esenţiale de funcţionare ale vieţii” şi în special ale socialului, ale relaţiilor dintre oameni.

Un spectacol care să vorbească, cu cinism, cruzime, frust şi sarcastic, cu umor implicit, despre ceva care este de la sine cinic, crud, frust şi sarcastic, Viaţa. Viaţa noastră cea de toate zilele, în “minunata lume nouă” de consum, de criză, de haită socială, de “competiţie”, de râs şi de plâns pe care o construiesc zilnic 7 miliarde de fiinţe bipede „fără pene şi cu unghii late”.

7 miliarde de fiinţe care se îndeletnicesc zilnic, volens nolens, cu lupta pentru supravieţuire, pentru bani, pentru putere, pentru o maşină, pentru o casă mai mare, pentru o piscină, pentru petrol, pentru o ţară, pentru aur, pentru resurse, pentru sabotarea celuilalt, pentru o Femeie (sau mai multe), pentru a fi mai tare, mai bazat, mai şmecher, mai ciumec, mai cool, mai fancy, mai trendy, mai dotat, mai erect, mai pe fază, mai pe situaţie, mai pe figuri, mai pe scheme, mai al dracu’ … decât cine???”

În rolurile principale ale acestui spectacol sunt proaspăt absolvenţi ai facultăţilor de teatru: Flavia Cazacu, Valentin Comeanu, Nicu Rotaru. Costume: Agnes Toma şi Dinasty.

Număr de vizualizări :2218


One Comment to ““O zi de vară” la Teatrul Nottara”

  1. ANDREEA spune:

    multa bafta la premiera!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro