“Noaptea lungă a filmelor scurte”

iun. 15th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 19 iunie 2010, ora 20:00, se dă startul maratonului de scurtmetraje “Noaptea lungă a filmelor scurte”, prezentat de ShortsUP, a II-a ediţie. Startul acestui maraton se dă concomitent în 4 oraşe: Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

După o oră de warm-up, cu muzică şi alte forme de artă conexe filmului, începe programul cu cele mai premiate scurtmetraje ale anului. Filme scurte din toate colţurile lumii, nominalizate sau premiate la Oscar, Berlin sau European Film Academy îi vor ţine în priză pe participanţii la maraton până după ora 5.00 dimineaţă. Programul include şi un Best Of Anim’est, precum şi selecţia de scurtmetraje horror de la TIFF – în total nouă ore de cinema în doze mici.

Spectatorii vor putea urmări filmul de animaţie “Logorama”, câştigătorul Oscarulului, un scurtmetraj despre curse de maşini printre animale sălbatice, pe fondul unei teribile, dar amuzante crize a ostaticilor. Premiatul cu Ursul de Aur, “Incident la o bancă”, reconstruieşte în detaliu un fals şi absurd jaf armat. Iar câştigătorul BAFTA, “September” surprinde schimbarea din viaţa unui personaj trist, odată cu apariţia unui adolescent înzestrat.
Din program mai fac parte: “Nunta lui Oli”, “Muzica în sânge”, “Derby” şi “Colivia”, cateva dintre scurtmetrajele româneşti cele mai apreciate în acest moment în marile competiţii cinematografice.
La Bucureşti, evenimentul are loc la Teatrul Naţional/ Galeriile Artexpo. Cinci săli de proiecţie, între care o terasă în aer liber, 2 zone de lounge, cu fotolii şi baruri cu răcoritoare şi gustări îi aşteptă pe bucureşteni începând cu19 iunie 2010, de la 20.00. Seara va începe cu o oră de muzică şi clipuri Massive Attack, un preambul la concertul din 27 iunie 2010 al faimoasei trupe. Biletele pentru “Noaptea lungă a filmelor scurte” din Bucureşti sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim, online sau în librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone.
La Cluj, maratonul de scurtmetraje se desfăşoară la Fabrica de Pensule. La Timişoara, “Noaptea lungă” se desfăşoară la Club Setup iar la Iaşi, evenimentul are loc la centrul de conferinţe Cuza din Hotel Unirea. 

Număr de vizualizări :1488


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro