“Noaptea”, un spectacol după “Orbii” lui Maeterlinck

iun. 3rd, 2010 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 5 iunie 2010 şi duminică, 6 iunie 2010, ora 19:00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Bucureşti are loc spectacolul “Noaptea”, după textul “Orbii” de Maurice Maeterlinck. Spectacolul Teatrului EL VELADOR din Sevilla beneficiază de regia şi decorul lui Juan Dolores Caballero, fiind prezent pe scena bucureşteană în cadrul programului “Schimburi culturale europene”, ce vizează reintegrarea în circuitul spectacular al unor mari capodopere din dramaturgia universală.

„Trăim într-o cultură oarbă, în care indivizii se întâlnesc fără să se vadă, fiecare om luptând doar pentru propria-i salvare, fără a înţelege că nimeni nu supravieţuieşte acestei aventuri care e viaţa”, consideră regizorul Juan Dolores Caballero.

Maurice Maeterlinck (1862 – 1949) este principalul exponent al teatrului simbolist, un dramaturg influenţat de Stéphane Mallarmé şi Villiers De L’Isle-Adam. În 1890 scrie “Orbii”. În 1911 obţine Premiul Nobel pentru Literatură.

Număr de vizualizări :1423


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro