“Leagănul respiraţiei”, un roman semnat de Herta Müller, apărut cu puţin timp înainte de a i se acorda Premiul Nobel pentru Literatură

iun. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Cel mai recent volum al Hertei Müller, “Leagănul respiraţiei”, Editura Humanitas Fiction, se găseşte acum în librării. Volumul e apărut în seria de autor Herta Müller, în traducerea din limba germană a lui Alexandru Al. Sahighian.

„Această carte este scrisă cu sânge. Un manifest al neuitării şi al limbajului, al căror raport complex este acum dovedit într-un mod extrem de emoţionant. O capodoperă.” , scria cotidianul “Frankfurter Allgemeine Zeitung.”

După lungi discuţii cu poetul Oskar Pastior (1927-2006) şi cu alţi supravieţuitori ai lagărelor sovietice, Herta Müller a adunat materia epică pe care a contopit-o în acest mare roman apărut la Carl Hanser Verlag în vara lui 2009, cu doar câteva luni înainte de a i se acorda Premiul Nobel. “Leaganul respiraţiei” a fost tradus şi a apărut în nu mai puţin de 45 de ţări.

Număr de vizualizări :1098


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro