“Iubire 13” la Bookfest

iun. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Cunoscutul critic literar Marius Chivu a coordonat o antologie de povestiri de iubire neconvenţionale ce a apărut de curând la Editura Art, Iubire 13”. Andrei Codrescu, Radu Cosaşu, Hanno Hoffer, Gianina Cărbunariu şi mulţi alţii îşi povestesc iubirile în filele acestui neobişnuit volum.

Coordonatorul acestei antologii spunea: „Totul a început cu o cutie de carton prăfuită în care Radu Dumitriu a dat peste filmul foto în a cărui obscuritate dormitau cele 13 diapozitive ale seriei poveste de dragoste realizate de regretatul pictor Ion Dumitriu încă din 1972. Ideea unui album cu aceste imagini inedite a venit de la sine, dar Radu nu este câtuşi de puţin tipul convenţional. Nu ştiu cum de s-a gândit la mine, cert e că ne-am trezit într-o cafenea imaginându-ne, împreună, această carte-album în fel şi chip. Până la urmă, ideea de a invita 13 scriitori şi artişti să scrie fiecare câte o foarte scurtă povestire de dragoste ni s-a părut cea mai simpatică. Lui Ion Dumitriu însuşi i-ar fi plăcut, dată fiind prietenia lui specială cu optzeciştii. Aceste 13 povestiri de buzunar aduc noroc chiar şi cititorilor cu prejudecăţi & superstiţii. În rest, iubirile vin şi pleacă prin e-mail sau printr-o scrisoare scrisă de mână, cu un telefon sau un trailer, printr-un manuscris de roman, printr-un vis sau printr-o rugă… Trebuie doar citite.”

În acest volum semnează: Mimi Brănescu, Gianina Cărbunariu, Marius Chivu, Andrei Codrescu, Radu Cosaşu, Matei Florian, Hanno Hoffer, Radu Paraschivescu, Răzvan Petrescu, Simona Popescu, Ana Maria Sandu, Alex Leo Şerban, Cătălin Ştefănescu.

Număr de vizualizări :1396


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro