“Eu, fiul lor. Dosar de securitate” de Dorin Tudoran

iun. 16th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la Editura Polirom va apărea un nou volum semnat de Dorin Tudoran, Eu, fiul lor. Dosar de securitate”. Radu Ioanid va semna prefaţa acestui volum, iar Nicolae Manolescu, postfaţa.

Cu un „ghid pentru cititorul de cursă lungă“, cartea conţine o selecţie a celor mai semnificative documente din dosarul său de urmărire informativă, ce numără nu mai puţin de 18 volume. O mărturie cutremurătoare a infernului pe care Dorin Tudoran îl trăieşte începând cu jumătatea anilor ’70, când Securitatea îl pune sub urmărire şi când devine subiectul notelor informative ale unor oameni din chiar mediul pe care îl frecventează. „De fapt, nu eu am scris această carte – ea m-a scris pe mine. În două rânduri. Prima oară când am fost personajul ei. Pe atunci mi se spunea «obiectivul», «elementul», «duşmanul poporului» etc. A doua oară am fost scris de această carte când am plonjat în oceanul de otravă căruia credeam că-i pot face faţă cu umor. Acum ştiu – nimeni nu poate avea suficient umor spre a ieşi teafăr din impactul cu 10 000 de valuri de fiere. Te afli în faţa unui monstru imens, ce se dezvoltă prin sciziparitate – în locul tentacolului tăiat, cresc zece.“,  scria Dorin Tudoran despre acest volum, “Eu, fiul lor. Dosar de securitate”.

DORIN TUDORAN este poet, jurnalist şi disident român.Trăieşte în prezent în Washington DC, Statele Unite. A publicat volumul de poezie: “Cântec de trecut Akheronul” (1975), Viitorul Facultativ/ Optional Future (1999), şi publicistică: “Onoarea de a înţelege” (antologie, 1998), „Kakistokratia” (1998) etc. A fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1973, 1977, 1998). De acelaşi autor la Editura Polirom au mai apărut: ”Tânărul Ulise” (antologie, 2000) şi “Absurdistan. O tragedie cu ieşire la mare” (2006).

Număr de vizualizări :1442


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro