“Edenul din doamna” de Aurel Udeanu

iun. 13th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Limes a apărut volumul de poeme “Edenul din doamna” de Aurel Udeanu, colecţia “Metamorfoze”, cu o prefaţă de Radu Aldulescu.

În prefaţa cărţii, prozatorul Radu Aldulescu scrie: “Edenul din doamna” al lui Aurel Udeanu continuă, dezvoltă şi ramifică, adăugindu-i componente noi, răspunsul-temă al precedentului său volum- “Femeia din creierul fiecăruia”, Editura Brumar, 2008. Riscul pe care şi-l asumă autorul e maxim, dată fiind uzura la care se pretează tema şi locurile comune ale tipurilor de expresivitate care pândesc la tot pasul, dar câştigul e pe măsura riscului. Aurel Udeanu face poezie din introspecţia şi contemplarea propriilor stări de spirit, invadând cotidianul banal, care se răsuceşte subtil prizând senzaţionalul poetic prin personajul central al lumii propuse: femeia cu trupul şi sexul ei în primul rând, cu întreaga gestică şi panoplie de ticuri, tabieturi şi replici, ce decurg din respectivul trup şi sex.”

Aurel Udeanu s-a  născut la 15 ianuarie 1965, în comuna Uda, judeţul Argeş. A absolvit Şcoala Normală “Carol I” din Câmpulung Muscel şi în prezent locuieşte în Târgovişte, fiind învăţător la Şcoala “I.Al. Brătescu-Voineşti”. A frecventat cenaclurile “Liviu Rebreanu” din Piteşti, “Numele poetului” şi “Euridice” din Bucureşti. A publicat poezie în diferite reviste literare din ţară: “Luceafărul”, “Argeş”, “Caiete Vladimir Streinu”, “Poesis” etc.  În anul 2005 i-a apărut volumul de proză “Când Dumnezeu Se exilează-n tine”, iar în 2008 volumul de poezie “femeia din creierul fiecăruia”, ambele la Editura Brumar.

Număr de vizualizări :1638


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro