“Coşmaruri contemporane”, o expoziţie ce aduce faţă în faţă artele vizuale cu literatura

iun. 8th, 2010 | By | Category: Proiecte

În perioada 11 iunie-11 iulie 2010, la Atelier 030202 – Spaţiu de artă contemporană (Str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti) are loc expoziţia “Coşmaruri Contemporane”. Curator: Olivia Niţiş. Vernisajul expoziţiei are loc vineri, 11 iunie 2010, ora 19:00, în Noaptea Albă a Galeriilor. Expoziţia cuprinde şi o instalaţie audio cu texte semnate de scriitori/teoreticieni care au o reacţie critică asumată asupra realitaţii contemporane. Scrisul este un exerciţiu necesar astăzi, cu atât mai mult cu cât în Romania lipseşte o critică sănătoasă în toate domeniile culturii, un discurs incisiv argumentat şi nonconformist care să depăşească pasivitatea, formalismul şi masturbarea intelectuală caracteristică poziţiilor pe care le au autorii care îşi exprimă opiniile într-un climat situat între aplauze siropoase şi atacuri la persoană.
Artişti:
Mădălina Lazăr, Mihai Zgondoiu, Ciprian Paleologu, Simona Dobrescu, Ugron Reka, Francisc Chiuariu, Bogdan Mateiaş, Romana Cucu, Alexandru Rădvan, Radu Buriac, Dan Pierşinaru, Andrei Ciubotaru.

Autori: Ioana Bâldea, Dan Mircea Cipariu, Liliana Barborică, Adriana Oprea, Robert Şerban

Coşmaruri Contemporane este un proiect despre filtrarea interioară a coşmarului personal, dar mai ales despre identificarea sistemelor care stau la baza coşmarului contemporan. Totodată, Coşmaruri Contemporane urmăreşte o scanare a atitudinilor şi perspectivelor pe care tinerii artişti români le au în faţa ideii de coşmar cu o identitate socio-politică asumată, şi a felului în care arta reuşeşte să rămână o alternativă la incapacitatea de a combate politicile puterii.

Parteneri: Asociaţia Experimental Project, EuroCulturArt, Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO Adolescenţii

Sponsori: Cramele Oprişor, Ford Colina Motors

Parteneri media: Cultura, Radio România Cultural, Altitudini, Zile şi Nopţi, Veiozaarte.ro, ArtClue, AgentiadeCarte.ro, Vernisaje.com, Modernism.ro, Cronicadevineri

Număr de vizualizări :1487


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro