“20 de ani MEMORIA”

iun. 16th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 18 iunie 2010, ora 13:00, în Sala Rotondă a Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti are loc evenimentul “20 de ani MEMORIA”, organizat de Fundaţia Culturală Memoria şi MNLR, urmat de spectacolul “Un altfel de Crăciun”, în regia Monei Gavrilaş, în interpretarea actriţei Dianei Giubernea.

La eveniment sunt invitaţi Ana Blandiana, Mircea Carp, Romulus Rusan, Nicolae Constantinescu ş.a. Gazdele evenimentului: Micaela Ghiţulescu şi Gheorghe Derevencu.

„Un altfel de Craciun” este un spectacol de poezie şi proză, o radiografie emoţionantă a destinelor deţinuţilor politici din România comunistă.

Pe un scenariu realizat de regizorul Mona Gavrilaş şi pus în scenă de Diana Giubernea, spectacolul va prezenta texte ale scriitorilor Radu Gyr, Zahu Pană, Dumitru Oniga, Marcel Petrişor, Anatolie Paniş, câteva din numele celor care au marcat această perioadă din spatele gratiilor. Crăciunul deţinuţilor politici este o lecţie despre toleranţă, iertare şi iubire. Într-o atmosferă de penitenţă se va vorbi despre lacrimi, tristeţe, speranţă, întoarcere la valorile umane, la credinţă, la oamenii de lângă noi.

Număr de vizualizări :1325


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro