Un roman în benzi desenate, în 35 de milioane de exemplare

mai 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Art a lansat pe piaţa de carte primul volum din seria Jurnalul unui puşti” (Diary of a Wimpy Kid) de Jeff Kinney, una dintre cele mai bine receptate cărţi pentru copii, cu vânzări de peste 35 de milioane de exemplare în toată lumea. Seria a devenit un fenomen, fiind tradusă în 40 de limbi şi este probabil cea mai de succes serie de cărţi pentru copii din istorie, după Harry Potter.

Cărţile din această serie sunt altfel decât orice carte pentru copii: ele sunt jurnale scrise pe limba şi pe gustul oricărui copil, perfect îmbinate cu romanul grafic, pline de un umor contagios şi de poante presărate la fiecare rând. De aceea, “Jurnalul unui puşti” îi va convinge până şi pe cei mai leneşi dintre cei mici că lectura nu este deloc o activitate plictisitoare. În primul volum al seriei-fenomen, Greg Heffley, elev de şcoală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în faţa colegilor, eternele fâstâciri în faţa fetelor, pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecţii. Următoarele volume din această serie, se intitulează: “Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules”, “Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw”, “Diary of a Wimpy Kid: Dog Days”, “Diary of a Wimpy Kid 5”. Seria a fost lansată în USA în aprilie 2007, şi, de atunci, cei mici aşteaptă cu sufletul la gură noile aventuri ale personajului lui Jeff Kinney.

Totodată, în martie 2010, a fost lansat în cinematografele americane, lungmetrajul realizat de 20th Century Fox după “Jurnalul unui puşti”, filmul bucurându-se de un mare succes şi fiind programat să ajungă în curând şi pe marile ecrane din România.

Site-ul oficial al acestei serii, în engleză, poate fi consultat aici: http://www.wimpykid.com/

Număr de vizualizări :2531


3 Comments to “Un roman în benzi desenate, în 35 de milioane de exemplare”

  1. Tanislav Alin spune:

    Ultima carte se numeste de fapt „Diary of a Wimpy Kid : The Ugly Truth”.

  2. Tanislav Alin spune:

    cand credeti ca va aparea cartea „Rodrick Rules” in Romania?

  3. dani spune:

    jurnalul unui pusti 2 rodrick e cel mai tare a aparut de mult dar as dori sa aflu in cat timp se va aduce in magazine jurnalul uui pusti 3 ultima picatura.As ruga daca se poate editura sa imi spuna cat mai este pana va aparea jurnalul unui pusti 3 ultina picatura. adresa mea de email este dvaidescu@yahoo.com orcie pusti care stie cand va aparea sami scrie va rog.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro