Texte erotice, jazz& film în Noaptea Muzeelor de la Complexul Naţional Muzeal ASTRA

mai 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 15 mai 2010, cu ocazia Nopţii muzeelor, Muzeul ASTRA din Sibiu a pregătit un program bogat, îmbinând educaţia cu divertismentul, plimbările de agrement cu atelierele de observare astronomică, muzica populară cu jazzul şi multe altele.

La Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), ora 21:00, pe scena de pe lac, va fi prezentat spectacolul „Casanova, realizat de Teatrul Naţional din Târgu-Mureş. „Casanova este o comedie bazată pe texte erotice veneţiene din perioada renascentistă. Regizorul şi scenograful M. C. Ranin a construit un spectacol în care culoarea, lumina, costumele şi universul sonor – de un fast extraordinar – se îmbină cu jocul plin de fantezie şi energie al trupei teatrului. Sosirea la Veneţia a lui Casanova iscă o serie întreagă de încurcături, pline de umor şi ironie, prilej de a ne reîntâlni cu nenumăratele pagini dedicate ilustrului personaj. Actorii dau viaţă, cu un haz debordant, intrigii şi uneltirilor ce se ţes in jurul celebrului Casanova, într-un peisaj veneţian fluid…

Jazzul va fi bine reprezentat la această ediţie, prin două recitaluri: Radu Ghizăşan va concerta în Muzeul în aer liber, începând cu orele 22,15, iar trupa Guilty lemon va concerta la „Casa Artelor”, începând cu orele 22,30.

Nu va lipsi, bineînţeles, nici folclorul. Grupul bărbătesc “Cetina de brad” va concerta pe scena de pe lac începând cu orele 19,00, fiind urmat de „Căluşarii” din Răşinari şi de ansamblul „Plaiuri sibiene”.

Iubitorii de film sunt invitaţi între orele 20:00-01:00, în sala de conferinţă a Pavilionului Central (în Muzeul în aer liber), unde Studioul ASTRA Film va difuza următoarele producţii: Muzeul ASTRA 2007 (Dumitru Budrala, România, 2008, 34 min), Rudăria. Satul morilor (Dumitru Budrala, România, 2001, 22 min); Sibiu (Dumitru Budrala, România, 2007, 26 min); Olarul din Biniş (Cosmin Ţiglar, România, 2006, 27 min); Viva Constanţa! (Emese Ambrus, România, 2007, 48 min); A fancy house / O casă aparte şi Şapte poveştiri de dincolo. Strigoii (Florin Iepan, România, 1999, 46 min).

Unităţile muzeale din Piaţa Mică vor oferi vizite ghidate şi conferinţe, începând cu orele 20,00, iar Etno-Tehno Parcul din Muzeul în aer liber va găzdui workshopul de astronomie populară, între orele 22,00 şi 01,00.

Concertul de toacă de la Biserica din Bezded (ora 18,00), spectacolul de dans medieval al trupei Amaro, precum şi concursurile de tot felul vor completa programul din acest an.

Număr de vizualizări :2374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro