Semnarea oficială a protocolului de colaborare între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi European Prison Education Association (EPEA)

mai 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 28 mai 2010, ora 15:30, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (str. Maria Ghiculeasa nr. 47, Bucureşti), are loc semnarea oficială a protocolului de colaborare între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi European Prison Education Association (EPEA).

La eveniment vor participa doamna Anita Wilson, preşedinte European Prison Education Association, domnul chestor de penitenciare dr. Ioan Băla, director general Administraţia Naţională a Penitenciarelor, reprezentanţii EPEA şi ai direcţiilor de reintegrare socială din sistemul penitenciar.

Protocolul vizează asigurarea cadrului general de colaborare între cele două părţi, axat pe facilitarea schimbului de bune practici, în domeniul activităţilor educaţionale derulate în mediul penitenciar în scopul reintegrării persoanelor private de libertate.

EPEA – Asociaţia Europeană a Educatorilor de Penitenciare – este o organizaţie neguvernamentală alcătuită din educatori de penitenciare, administratori, directori, cercetători şi alţi profesionişti, ale căror interese constau în  promovarea şi dezvoltarea educaţiei şi activităţilor conexe în penitenciarele din întreaga  Europă, în conformitate cu Recomandările Consiliului Europei.

În prezent, există peste 850 de membri EPEA în 41 de ţări din Europa şi nu numai.
Scopul principal al EPEA este de a promova educaţia în închisoare, în conformitate cu recomandările Consiliului Europei, însă aceasta are drept obiective fundamentale şi: sprijinirea  dezvoltării  profesionale a celor implicaţi în educaţia din penitenciare  prin cooperare europeană; colaborarea cu alte organizaţii profesionale; sprijinirea  cercetării în domeniul educaţiei în penitenciare.

Număr de vizualizări :1396


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro