RENDEZ-VOUS CULTURAL: Universul lui Goya

mai 26th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 27 mai 2010, ora 17:00, la Muzeul Naţional de Artă al României are loc un Rendez-vous cultural cu tema “Universul lui Goya”, în cadrul expoziţiei „Faţete ale conştiinţei. Capriciile lui Goya”. Expoziţia este deschisă până pe data de 30 mai 2010 la MNAR.

Prezentarea îşi propune să surprindă diferite ipostaze – biografice şi artistice – ale lui Francisco de Goya, o introducere în opera şi biografia – „fantastică” sau nu – a lui Goya, însoţită de proiecţii video cu cele mai interesante şi controversate creaţii ale pictorului spaniol.

Goya–gravorul, precum şi gravura în general, vor constitui subiecte de interes în prezentare, care va fi urmată de vizitarea expoziţiei.

Expoziţia “Faţete ale conştiinţei. Capriciile lui Goya” prezintă cele 80 de gravuri ale lui Goya din seria Capriciilor, prin care artistul ilustrează ironic slăbiciunile şi viciile umane: corupţia, prostituţia, şarlatania, vanitatea, infatuarea şi stupiditatea. Mesajul este accentuat şi de comentariile originale ale lui Goya ce însoţesc lucrările.

Număr de vizualizări :1352


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro