spot_img

PREMIILE NIRAM ART 2010

Sâmbătă, 29 mai 2010, începând cu orele 21.00, la Cazinoul Militar – Centrul Cultural al Armatelor (Gran Vía, nr. 13, 28013, Madrid) are loc Gala de decernare a premiilor Niram Art 2010.

Premiile Niram Art 2010 sunt oferite de Revista Niram Art şi Editura Niram Art, cu participarea Universităţii Complutense din Madrid. Discursul de deschidere al galei va fi oferit de vice-decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Informaţiei de la Universitatea Complutense din Madrid, José Antonio Jiménez de las Heras. În cadrul evenimentului, pianistul Alexandru Belemuski va prezenta un moment muzical. În continuare va avea loc lansarea a două cărţi: „Instantanee în patru fire” de Ariadna Petri şi „Jurnalul Căpitanului Nwo Sékke şi alte povestiri” de Fabianni Belemuski, ambele publicate de Editura Niram Art. Moderatorii evenimentului vor fi Fabianni Belemuski, din partea Revistei Niram Art şi Locotenent Colonelul Miguel Ángel Galán Segovia din partea Editurii Niram Art. Şeful de Protocol al actului este promotorul cultural Florin Bârsan.

În anul 2009, a avut loc Prima Ediţie a Premiilor Niram Art de Poezie, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Madrid (ICR), prin care s-au recunoscut meritele a doi poeţi români (Ioan Es. Pop şi Claudiu Komartin) şi contribuţia a două poetese spaniole (Lola Con y Carmen Rubio).

Această a doua ediţie a Premiilor Niram Art conţine mai multe secţiuni: Literatură (Proză şi Poezie), Pictură, Fotografie, Promovare Artistică şi Teatru, oferindu-se Premii şi Trofee spaniolilor şi românilor cu merite deosebite.

La ediţia de anul acesta a Premiilor Niram Art au fost nominalizaţi:

Pictură:

Premiu – Trofeul Niram Art – Javier Blásquez Murillo, Ryoichi Noguchi , Jorge Isla, Ramón Carretero

Marele Premiu Niram Art, Trofeul Corneliu Baba – Onik Sahakian

Marele Premiu Niram Art, Trofeul Victor Brauner, pentru Opera Magna – Medi Wechsler Dinu

Fotografie:

Premiu – Trofeul Niram Art – Clara Llamazares, MIEDHO, Laura Thomas, Natalie Schor, German Peraire

Sculptură:

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Constantin Brâncuşi Mircea Ignat, Rudolf Kocsis, Mihai Păcurar, Eugen Petri

Teatru – documentar:

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Eugène Ionesco:

Pamela Dür, regizor: Frumoasa călătorie a urşilor panda, povestită de un saxofonist care avea o iubită in Frankfurt, scrisă de dramaturgul Matei Vişniec (Teatru)

Carlos Iglesias, regizor: Un euro 3,5 lei (Documentar)

Lorenzo Mijares, director – fondator şi regizor Teatru de Hemoficţiune (Teatru)

Promovare artistică:

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Ambroise Vollard – Silvia Barbescu (Mexic), Antonio Calderón de Jesús (Spania), Dusika Nikolic Dann (Spania)

Literatură – Roman / Eseu/ Non-ficţiune

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Mihail Sebastian:

Gabriela Adameşteanu: Dimineaţa pierdută; LUMES 2009, Cartea Romaneasca, 1984

Nicolae Breban: Profeţii despre prezent. Elogiul morţii, POLIROM 2009

Dan Lungu: Sunt o baba comunista! PRE-TEXTOS, 2009, POLIROM, 2007

Varujan Vosganian: Cartea Şoaptelor; POLIROM, 2009, PRE-TEXTOS, 2011

Poezie:

Premiile pentru poezie Niram Art sunt decernate în colaborare cu Cercul de Poezie  RefleXos.

Premiu – Trofeul Niram Art – RefleXos – Javier Pérez Ayaln , Juan Planas, Blanca Uriarte, Dan Coman, Dan Herciu, Elena Vlădăreanu, Răzvan Ţupa (acesta a refuzat nominalizarea)

Marele Premiu Niram ArtRefleXosTrofeul Tristan Tzara – Varujan Vosganian, Ion Mureşan, Alexandru Muşina

Premiul Editurii Niram Art 2010:

Premiu – Trofeul Niram Art pentru manuscris, câştigătorul concursului de roman „Eminescu văzut de spanioli”:

La Concursul de Literatură (Secţiunea Roman) „Eminescu văzut de spanioli” au participat mai mulţi autori spanioli care au scris romane referitoare la figura poetului Mihai Eminescu. În a doua fază a concursului, au rămas doar 10 opere. Dintre acestea, juriul a ales, la 1 martie 2010, cea mai bună operă, care va fi distinsă cu Premiul Niram Art – Manuscris, în valoare de 6.000 de euro, şi cu Trofeul Niram Art, creat de artistul plastic Bogdan Ater, precum şi cu publicarea romanului.

Din juriul Concursului de Literatură (Secţiunea Roman) „Eminescu văzut de spanioli” au făcut parte: Horia Barna (dir. ICR Madrid – la acea dată – şi Editor al Editurii Niram Art), Fabianni Belemuski (dir. Revista Niram Art), Eva Defeses (jurnalistă, Defeses Fine Arts PR Agency), Thomas Abraham (asistent editorial Niram Art) şi Rubén Darío (artist plastic, proprietarul Revistei Niram Art).

Juriul Premiilor Niram Art 2010:

Miguel Angel Galán Segovia, locotenent colonel Reales Tercios de España, director Editura Niram Art

Fabianni Belemuski, director Revista Niram Art

Thomas Abraham, asistent editorial Niram Art

Dan Caragea, critic de artă / teatru / literar

Javier de la Fuente, jurnalist cultural

Tales Jaloretto, jurnalist cultural

Eva Defeses, jurnalistă, Defeses Fine Arts PR Agency

Preşedintele Juriului: Rubén Darío, proprietar Revista Niram Art

Număr de vizualizări :1549

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508