Poetul Bogdan O. Popescu, dublu laureat la Gala Medica 2010

mai 18th, 2010 | By | Category: Eveniment

Colegiul Medicilor din România (CMR) a acordat luni seara premiile celei de-a doua ediţii a Galei Medica. Colegul şi prietenul nostru Bogdan O. Popescu (Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti) a fost desemnat “cel mai bun comunicator medic” şi a fost distins cu Premiul Gala Medica de popularitate on-line.

“În aceste timpuri în care fiecare este pornit unul împotriva celuilalt este greu să realizezi o comuniune. Noi am încercat totuşi să o facem. Numai împreună se poate construi ceva şi acest lucru trebuie să-l facem. Dacă nu am mai globaliza şi am comunica real, am vedea că avem medici buni, dar şi medici mai puţin pregătiţi. Avem toate mijloacele să putem lua măsuri fără a face execuţii în piaţa publică, pentru a asigura un anumit standard”, a afirmat prof.dr.Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România. Jurnaliştii premiaţi pentru articolele dedicate sănătăţii în anul 2010 sunt Mihaela Năftănilă de la Evenimentul Zilei, Mirela Rădulescu – Pharma Bussines şi Cristina Teacă de la Europa FM. CMR l-a apreciat pe dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, drept cel mai bun comunicator medic. Premiul Galei Medica pentru cea mai activă asociaţie de pacienţi a fost acordat în egală măsură pentru toate cele şase asociaţii înscrise în concurs- Federaţia Bolnavilor de Cancer din România, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Asociaţia Antiparkinson din România, Asociaţia Sano-HEP România, Asociaţia Română de Hemofilie. Categoria ONG-uri din sănătate a avut ca premiant Fundaţia Crucea Alb-Galbenă România pentru proiectul “Servicii medicale la domiciliu”. Premiul Galei Medica pentru cea mai activă asociaţie studenţească a revenit Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România. Distincţia pentru cel mai bun produs bancar pentru medici a fost acordată Băncii Transilvania – Divizia pentru Medici, iar Libra Bank a primit premiul pentru cea mai bună iniţiativă în domeniul bancar pentru medici. Premiul Galei Medica pentru Inovaţia medicală a revenit prof. dr. Mihai Ionac de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara pentru proiectul “Identificarea unei noi abordări interdisciplinare dedicate scăderii numărului de amputaţii şi de educaţie a medicilor şi pacienţilor în acest sens”. De asemenea, premiul pentru Internet Medical a fost atribuit de CMR site-ului paginamedicala.ro, iar blogul medical premiat a fost cel al dr. Marinela Olăroiu van den Heuvel. Premiul Galei Medica de popularitate on-line a revenit dr. Bogdan Popescu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Bogdan O. Popescu s-a născut la 8 martie 1971 în Bucureşti. Este doctor în ştiinţe medicale (Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Institutul Karolinska, Stockholm, Suedia), şef de lucrări prin concurs- Catedra de Neurologie S.U.U.B., Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Universitar din Bucureşti. Din 1997 lucrează ca medic în Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. A debutat în presa literară în 1987, în Suplimentul Literar-Artistic al Scânteii Tineretului (SLAST) şi a publicat după aceea în numeroase reviste literare. Cărţi publicate: „La revedere, prinţesă”, editura Vinea, 1995, carte distinsă cu Marele Premiu „Ion Vinea” pentru debut literar, „Marfă” (antologie colectivă, împreună cu Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguţ şi Dan Pleşa), editura Salut, 1996, „Poemul de gardă”, editura Celsius, 1999, „Pisica neagră, pisica moartă” (împreună cu Traian T. Coşovei), editura Crater, 2001, „Leul de după extravaganţe”, editura Cartea Românească, 2002, „Maşinăria de uitare”, editura Naţional, 2004, „Poeme în loc de tutun”, editura Brumar, 2007. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2002. În 2009, a fost ales vicepreşedinte al Secţiei de Poezie – Asociaţia Scriitorilor Bucureşti.

Număr de vizualizări :5714


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro