LITERATURA DE AZI cu cercetătorul Nicolae Mecu

mai 23rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 24 mai 2010, ora 21:15, la TVR Cultural are loc o nouă ediţie a emisiunii culturale “Literatura de azi”, prezentată de criticul literar Daniel Cristea-Enache. Invitatul acestei ediţii este cercetătorul Nicolae Mecu, eminent specialist în câmpul accidentat al ediţiilor critice.

Un critic şi un istoric literar vor vorbi despre ceea ce, de obicei, rămâne în umbra institutelor filologice şi a bibliotecilor. Ce înseamnă o ediţie critică? Dar un dicţionar al literaturii române? Dar o monografie, o sinteză, o istorie literară?

Pe masa discuţiei vor sta cele opt volume (12.000 de pagini) din “Publicistica” lui G. Călinescu, apărute la Univers Enciclopedic/ Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă, ediţie coordonată de Nicolae Mecu.

Număr de vizualizări :1497


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro