Forumul Educaţiei din România, prima ediţie (12-14 mai 2010)

mai 11th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 12 mai 2010, de la ora 08:00, la Hotel Marriott din Bucureşti, are loc deschiderea oficială a primei ediţii a Formului Educaţiei, primul eveniment din România ce dezvoltă un spaţiu naţional comun de interacţiune şi dezbatere pentru toţi actorii implicaţi în sistemul educaţional.

La eveniment se vor dezbate şi prezenta studii de caz (Poveşti de succes în mediul universitar românesc şi internaţional), vor avea loc workshopuri (Orientarea profesională şi consilierea educaţională în şcoli, Rolul părinţilor în educaţie, Cum poate sectorul privat să contribuie la schimbarea din temelii a educaţiei, Managementul eticii în universităţi, Managementul elitelor, Utilizarea tehnologiei în cadrul procesului educaţional: mit sau realitate?, Examenul de bacalaureat: între obişnuinţă şi relevanţă, Meditaţiile: online, particulare sau direct la clasă?, etc.), seminarii (Exemplu de bună practică a parteneriatului public privat în România, Cum se face: Atragerea de surse suplimentare de finanţare şi susţinere a sistemului educaţional, Cum se face: Comunicarea prin reţele sociale online şi beneficiile ei, Cum se face: Marketing pentru proiecte educaţionale, etc.).

Evenimentul ce se va desfăşura în perioada 12-14 mai 2010, este susţinut de trei organizaţii ce derulează activităţi relevante în domeniul educaţional- Grupul EDUCATIVA, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Fundaţia Dinu Patriciu. “Forumul Educaţiei din România” reprezintă o oportunitate de a participa la reforma sistemului educaţional românesc, contribuind activ cu soluţii concrete de dezvoltare.

Aflat la prima ediţie, “Forumul Educaţiei din România” îşi asumă două obiective majore:

 1. Asigurarea unui cadru comun pentru dezbatere între toţi actorii sistemului educaţional
 2. Generarea unor soluţii practice de dezvoltare sustenabilă a educaţiei

Timp de 3 zile, peste 200 de participanţi provenind din mediul instituţional, mediul preuniversitar, mediul universitar, societatea civilă şi sectorul privat vor analiza şi vor dezbate principalele probleme existente în educaţia din România, generând soluţii, idei de proiecte şi parteneriate de colaborare. Aceste propuneri sunt menite să sprijine performanţa şi să îmbunătăţească mecanismele întregului sistem, acţionând pe două planuri concomitent: îmbunătăţirea procesului educaţional la nivel de instituţie, respectiv crearea unui cadru strategic de acţiune pentru actorii decizionali din domeniul educaţiei la nivel naţional. Acest cadru reprezintă o panoramare a nevoilor şi problemelor reale existente în piaţa educaţională şi poate sa ofere alternative fezabile în procesul de eliminare a discrepanţelor între deziderat şi realitate existente în interiorul întregului sistem.

Furnizorii de servicii educaţionale şi beneficiarii acestora se vor bucura de o masă comună pentru dialog. În urma sesiunilor de analiză şi dezbatere, de prezentare a exemplelor de bună practică din România şi de pe plan internaţional va rezulta un set de instrumente şi măsuri strategice propuse de către participanţi spre a fi implementate, menite să îmbunătăţească sistemul educaţional românesc.

Programul complet al evenimentului îl puteţi accesa aici: http://www.forumedu.ro/

Număr de vizualizări :2023


One Comment to “Forumul Educaţiei din România, prima ediţie (12-14 mai 2010)”

 1. Pefroarmomi spune:

  Hey Blogger,When you write some blogs and share with us,that is a hard work for you but share makes you
  happly right?,yes I am a blogger too,and I wanna share with you my method to make some extra cash,not too much
  maybe $100 a day,but when you keep up the work,the cash will come in much and more.more info you can checkout
  my blog. http://bit.ly/9v1OH9
  good luck and cheers!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro