Expoziţie la Veneţia despre prinţul Eugeniu de Savoia şi Timişoara

mai 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 26 mai 2010, ora 18:30, la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia are loc vernisajul expoziţiei „Prinţul Eugeniu de Savoia Carignano, Mitteleuropa şi Timişoara”.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Culturală Italo-Română „Decebal” din Trieste şi beneficiază de sprijinul Institutului Cultural Român.

Expoziţia va fi inaugurată de Ervino Curtis, preşedintele Asociaţiei Culturale Italo-Română „Decebal”. Expoziţia este dedicată unui personaj mai puţin cunoscut românilor, dar cu un rol determinant în istoria Europei şi a Banatului: prinţul Eugeniu de Savoia Carignano (Paris, 18 octombrie 1663 – Viena, 21 aprilie 1736), eliberatorul Timişoarei şi conducătorul campaniei Imperiului Habsburgic de eliberare a teritoriilor din Europa Centrală şi Răsăriteană de sub ocupaţia otomană. Prinţul de Savoia a fost un protagonist de seamă al istoriei europene, deciziile şi acţiunile sale influenţând cursul istoriei Europei Centrale, a oraşelor Trieste şi Timişoara.

Exponatele sunt reprezentate de fotografii, afişe şi cărţi cu o deosebită valoare bibliofilă (de la 1700), tipărituri originale, hărţi geografice ale Europei (de la începutul secolului al XVIII-lea) etc. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 7 iunie 2010 în spaţiile de la etajul I al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Număr de vizualizări :1245


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro