Dan Lungu în dialog cu studenţii veneţieni, despre literatura română

mai 10th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 11 mai 2010, ora 11:00, la sediul ICR Veneţia, în sala de conferinţe „Marian Papahagi”, scriitorul Dan Lungu se va întâlni cu studenţii italieni care studiază limba, literatura şi cultura română.

Din opera scrisă de Dan Lungu, în Italia a apărut anul trecut, în traducerea Ilenei M. Pop , romanul “Sunt o babă comunistă”!, iar la începutul acestui an, în traducerea Anitei Natascia Bernacchia, romanul „Raiul găinilor”.

În cadrul întâlnirii de la Veneţia, studenţii italieni vor purta un dialog cu invitatul român despre literatura română contemporană, despre opera şi subiectele sale de inspiraţie, despre problemele de traducere etc. Cu ajutorul autorului, studenţii vor efectua câteva exerciţii practice de limba română, prin traducerea unor fragmente din volumul lui Dan Lungu , „Proză cu amănuntul” (Polirom, 2008).

Începând cu anul 1998, în urma Convenţiei încheiate cu Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia, reînnoită in 2009, la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistă din Veneţia au fost iniţiate cursuri de limbă, literatură şi cultură română. Cursurile se ţin în sala de conferinţe „Marian Papahagi” a Institutului şi sunt adresate studenţilor Universităţii Ca’ Foscari care aleg româna ca prima, a doua sau a treia limbă, precum şi celor interesaţi să descopere România. În prezent, cursurile sunt frecventate de un număr de douăzeci şi opt de studenţi: în anul I sunt înscrişi douăzeci şi patru de studenţi, în anul II un student iar în anul III trei studenţi.

De asemenea, Dan Lungu va participa, alături de alţi scriitori români reprezentativi pentru literatura română contemporană, la manifestările care vor marca prezenţa României la cea de-a XXIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino (13-17 mai 2010), printre care şi lansarea recentei ediţii în limba italiană a romanului său “Raiul găinilor” (editura Manni, traducere de Anita Natascia Bernacchia).

Număr de vizualizări :1316


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro