Colocviul Naţional de Teorie Literară, Ediţia a II-a

mai 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 16 mai 2010, ora 13:00, la Sala Tudor Vianu a Facultăţii de Litere din Bucureşti, are loc deschiderea Colocviului Naţional de Teorie Literară, Ediţia a II-a.

Colocviul Naţional de Teorie Literară are ca temă: “Câmpul cultural românesc: între teorie şi critică”.

În cadrul evenimentului, vor dezbate MA. Bogdan Niţă, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti, pe tema: “Mythos şi logos: ideea de literatură în câmpul cultural românesc”; Luigi Bambulea, Revista Verso, pe tema: “Arhitectonica literară. Forme discursive şi strategii analitice: studii de caz”; Dragoş Silviu Păduraru, Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti, pe tema: “A citi/ a reciti un sistem. Axiologia ideilor modernităţii la Matei Călinescu”; Gheorghiţă Răileanu, Facultatea de Litere, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, pe tema: “Poetica relecturii. Paul Cornea şi Matei Călinescu”; Drd. Gabriela Chirilă, Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti, pe tema „Pentru o teorie a istoriei literare în câmpul cultural românesc”.

Organizatorii evenimentului: Green Art Line, Centrul Interdisciplinar de Studii Culturale Europene şi Româneşti Tudor Vianu şi Facultatea de Litere din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1217


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro