Aurora Liiceanu dezbate despre anima şi animus la TNB

mai 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 9 mai 2010, ora 11:00, la Teatrul Naţional din Bucureşti (Sala ATELIER), în cadrul programuluiConferinţele Teatrului Naţional”, invitatul este Aurora Liiceanu care va dezbate pe tema: “Cadână între social şi biologic”.

Cercetător principal la Institutul de Psihologie al Academiei Române, autoare a unor cărţi de succes precum “Rendez-vous cu lumea”, “Prin perdea”, “Patru femei. Patru poveşti”, (ultima cu o contribuţie a Antoanetei Taneva-Nandriş, volume apărute la Polirom), Aurora Liiceanu va susţine o conferinţă despre: “Cine-i Anima şi cine-i Animus sau cine-i femeie şi cine-i bărbat şi ce soartă îşi asumă ei în social şi biologic?”, întrebări care îl fac pe psiholog să se confrunte adesea cu dileme. Şi, de fapt, nu numai pe psiholog, ci şi pe „omul de pe stradă”. Ce preferinţe au ei? Cum se definesc ei în lume? Ce meserie îşi aleg? Ce credinţe au? Cum se împerechează şi ce aleg ei – fidelitatea sau libertatea – în relaţii în care dependenţa şi autonomia foşnesc? Dar ce se întâmplă cu copiii? Toate acestea ne fac să gândim diferenţa între femei şi bărbaţi, este de părere Aurora Liiceanu.

Număr de vizualizări :1479


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro