„ Apropierea” lui Mălaicu-Hondrari, la cald

mai 4th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 6 mai 2010, “Apropierea”, cel mai recent roman semnat de Marin Mălaicu- Hondrari iese din tipografia Editurii Cartea Românească.

Paul Cernat scrie despre acest neobişnuit autor şi despre cel mai recent roman al său: „Poet în fibra lui intimă dar – ca atâţia poeţi buni – atras irezistibil de roman, Marin Mălaicu-Hondrari este un spirit cultivat, puternic interiorizat. Discursul său „alb”, de un rafinament aproape auster, are o discretă, dar autentică nobleţe, iar nevoia de echilibru „clasic” merge mână în mână cu fascinaţia „coborârilor în Infern”. Marele său atu, pe care cred că va şti să-l exploateze până la capăt, este forţa interioară, dublată de o capacitate neobişnuită de esenţializare a experienţelor-limită.”

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A debutat cu volumul de versuri „Zborul femeii pe deasupra bărbatului”, Editura Eikon, 2004. Cartea a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. În anul 2006, publică romanul „Cartea tuturor intenţiilor”, Editura Vinea; ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2008. Este prezent în antologiile de poezie „Camera” şi „La Neagra”. Traduce poezie din limba spaniolă: Alejandra Pizarnik, Roberto Bolaño, Nicanor Parra.

Număr de vizualizări :1412


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro