“Totul despre scurtmetraj” la Film Timishort

mai 5th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 6 mai 2010, ora 18:30, în foaierul cinematografului Timiş (Piaţa Victoriei nr.7, Timişoara), va avea loc lansarea volumului Totul despre scurtmetraj de Clifford Thurlow, şi a colecţiei de film „ARTA 007” a Editurii IBU Publishing. Cu acest prilej se va lansa şi „Film Menu”, revista studenţilor de la UNATC Bucureşti. La eveniment vor vorbi criticii de film Andrei Gorzo, Mihai Fulger şi Andrei Rus. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Timishort.

Totul despre scurtmetraj” (Making Short Films: The Complete Guide from Script to Screen) de Clifford Thurlow, este un volum adresat cu precădere cineaştilor aspiranţi şi debutanţi, dar care îi poate interesa în egală măsură pe cinefilii ce doresc să afle mai multe despre lungul drum al unui film de la idee la ecran. Lucrarea reprezintă un ghid complet al realizării de filme scurte, conţinând informaţii practice şi resurse utile, opinii ale unor cineaşti cunoscuţi şi scenarii ce pot fi luate drept model. Volumul a apărut în seria „Practica filmului”, care face parte din colecţia de cărţi de cinema a Editurii IBU Publishing, intitulată ARTA 007.

Număr de vizualizări :1525


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro