“Richard al III-lea” regizat de Radu-Alexandru Nica, în Germania

mai 17th, 2010 | By | Category: Postcard

În perioada 19 mai-20 mai 2010, la Essen (Germania), în cadrul Festivalului „Shakespeare – Three in One“ poate fi vizionat spectacolul “Richard al III-lea” după William Shakespeare, realizat de şapte studenţi ai secţiei de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Participarea sibiană la acest proiect este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Regia spectacolului îi aparţine lui Radu-Alexandru Nica, coregrafia poartă semnătura Adrianei Bârză, iar din distribuţie fac parte Veronica Arizancu, Oana Bârză, Alexandru Curta, Claudiu Fălămaş, Alexandru Malaicu, Ioan Paraschiv şi Corina Vişinescu.

Alături de producţia Universităţii de Artă Teatrală din Sibiu, se vor prezenta încă două spectacole, în montări diferite ale piesei “Richard al III-lea”, aparţinând Universităţii de Artă din Essen şi în viziunea Royal Scottish Academy din Glasgow (Marea Britanie). Din cele trei montări în trei limbi diferite, va fi realizată una singură, cu care festivalul se va încheia.

Este pentru prima dată când se prezintă o producţie românească în cadrul Festivalului „Shakespeare – Three in One. Festivalul are loc în Capitala Culturală Europeană 2010, Essen (Germania) şi este organizat de Universitatea Folkwang din acest oraş al Bazinului Ruhr.

Număr de vizualizări :1468


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro