“Olandezul zburător” la Opera Naţională Bucureşti, în regia Beatricei Rancea

mai 20th, 2010 | By | Category: Postcard

Duminică, 23 mai 2010, ora 18:30, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), are loc spectacolul „Der Fliegende Holländer” („Olandezul zburător”) de Richard Wagner.

Rolul principal va fi susţinut de baritonul Gary Simpson absolvent al Universităţii de Arte din Carolina de Sud, care nu este la prima sa întâlnire cu creaţia wagneriană, interpretând cu succes roluri ca Donner din opera Aurul Rinului”, la Opera Montreal, Kurwenal în „Tristan şi Isolda” şi Olandezul la Opera de Stat din Praga şi Teatrul de Operă din Hawai.

Rolul lui Erik va fi interpretat de către tenorul Marius Vlad Budoiu. Repertoriul în care tenorul s-a lansat în ultimii ani şi în care publicul român a avut ocazia să-l asculte în rolul titular din „Otello” (Giuseppe Verdi), Calaf din „Turandot” (Giacomo Puccini) sau Samson din „Samson şi Dalila” (Camille Saint-Saens).

Alături de cei doi solişti, în distribuţia spectacolului vor evolua (în ordine alfabetică): Ana Maria Comşa (Senta), Mihnea Lamatic (Daland), Gabriela Drăguşin (Mary), Liviu Indricău (Cârmaciul), orchestra şi corul ONB sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mai reputaţi dirijori români.

Regizoarea Beatrice Rancea – care a debutat ca regizor de operă cu această lucrare semnând, în acelaşi timp, şi mişcarea scenică, şi lightning design-ul –, creatoarea de modă Irina Schrotter –realizatoarea costumelor de scenă – şi maestrul de cor Stelian Olariu, care a transformat corul într-un „personaj” credibil, potrivit operei wagneriene. Decorurile sunt concepute de Helmut Stürmer, personalitate a scenografiei internaţionale.

Număr de vizualizări :1222


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro