“O execuţie obişnuită”

mai 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Rao a apărut volumul “O execuţie obişnuită” de Marc Dugain, în traducerea Virginiei Vasas, roman distins în anul 2007 cu Grand Prix RTL-Lire.

Volumul este destinat adulţilor pasionaţi de thrillerul politic, pasionaţilor de istorie contemporană sau ai romanelor de spionaj. Cărţile lui Marc Dugain au fost publicate până în momentul de faţă în 22 de limbi.

În romanul “O execuţie obişnuită”, autorul ne prezintă o adevărată frescă a Rusiei contemporane. Bazată pe fapte reale, cartea ne dezvăluie profundul dispreţ pentru viaţă de care dau dovadă “păzitorii imperiului rus”. O analiză de dată recentă a puterii Rusiei, a lui Stalin, dar şi a fostului preşedinte Putin, prezent în roman sub numele de Plotov. La mijlocul lunii august din anul 2000, un submarin nuclear rusesc, Kursk K-141, se afundă în străfundurile Mării Barents. Vania Atman este unul dintre ultimii supravieţuitori. O incursiune fantastică în cadrul unui sistem politic şi financiar, corupt în totalitate, care preferă să lasă să moară un echipaj întreg, decât să iasă la suprafaţă adevărul.

Număr de vizualizări :1602


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro