“Fals jurnal de căpşunar”, o mărturie a perioadei post-decembriste

mai 31st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 3 iunie 2010, ora 19:00, în Verde Cafe (str. Domniţa Ruxandra nr. 15, Bucureşti), are loc lansarea volumului “Fals jurnal de căpşunar” de Mirel Bănică, apărut la Editura Institutul European.

“Fals jurnal de căpşunar” este un volum care înfăţişează aspecte inedite din viaţa imigranţilor români de după 1990, în Occident şi America de Nord. Volumul mai poate fi considerat a fi şi o mărturie memorială semnificativă, o urmă scrisă lăsată de acest segment important al populaţiei României, pe care ne-am obişnuit să-i numim, dulce-amar şi puţin peiorativ, „căpşunari”.

Autorul spune despre această carte: “Fals jurnal de căpşunar” … chiar este un jurnal, în care relatez experienţe profesionale derulate în Europa şi Canada, întâmplări vesele şi amare, lecturi, interogaţii despre exil şi imigraţie, puţin serviciu militar, şi multă dragoste de România. La final, radiografia unei generaţii, din care cred că faceţi parte.”

Număr de vizualizări :1484


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro