“Dacia, dragostea mea”

mai 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 28 mai 2010, ora 20:00, la Cinema Union (str. Ion Câmpineanu, nr. 21, Bucureşti) are loc proiecţia filmului documentar “Dacia, dragostea mea”, în regia lui Julio Soto şi Ştefan Constantinescu.

Documentarul de 75 minute, intitulat în engleză „My Beautiful Dacia”, este un portret comic şi degajat al evoluţiei României din perioada comunistă până în prezent, făcut prin intermediul celui mai emblematic simbol al său – automobilul Dacia. „În filmul nostru, urmărim diferite generaţii de români, de la cei mai în vârstă, mai nostalgici, până la cei mai tineri şi ambiţioşi, arătând transformările ce se petrec în societatea română de astăzi. Ceea ce leagă toate poveştile este întotdeauna maşina Dacia: prima oară un simbol al comunismului, iar în prezent reflecţia noii pieţe capitaliste de consum.”, spun despre film Julio Soto şi Ştefan Constantinescu.

Număr de vizualizări :1363


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro