Seri catalane la Timişoara de Ziua Mondială a Cărţii

apr. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 23 aprilie 2010, ora 19:00, la librăria Cărtureşti (Iulius Mall, et. 1, Timişoara) are loc o seară catalană, prilejuită de Sant Jordi, echivalentul Sfântului Gheorghe, o celebrare a cărţii, muzicii şi culturii spaniole.

Trandafiri şi muzică de chitară, scriitura lui Eduardo Mendoza, cea a lui Javier Cercas, lumea explozivă a minţii lui Dali, aerul luminos şi culorile Barcelonei – au fost aduse laolaltă pentru o seară de vineri a culorilor şi aromelor catalane: Sant Jordi – o seară catalană la Cărtureşti.

Nord-estul Spaniei, Catalonia, sărbătoreşte ziua de 23 aprilie, sărbătoarea Sfântului Gheorghe sau Sant Jordi în grai catalan, cu trandafiri şi cărţi – daruri mai de suflet decât atât încă nu s-au inventat. Străzile sunt cucerite, timp de o zi, de nesfârşite standuri cu cărţi şi trandafiri de cumpărat şi oferit în dar: femeile primesc un trandafir, bărbaţii – o carte. Din fericită întâmplare, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Mondială a Cărţii de către UNESCO.

Pe tot parcursul zilei de vineri, 23 aprilie, în librăria Cărtureşti din Iulius Mall cititorii sunt aşteptaţi la un stand cu cărţi semnate de autori catalani, albume de artă spaniolă ori ghiduri de călătorie barceloneze.

Totodată va avea loc şi un recital de chitară clasică, cuprinzând bucăţi compuse de autori spanioli, recital susţinut de către Iulian Neagu.

Număr de vizualizări :1721


One Comment to “Seri catalane la Timişoara de Ziua Mondială a Cărţii”

  1. Mariana Godja spune:

    Aici puteti vedea fotografii transmise live de la eveniment (Panorame Live):
    http://www.livepanoramas.com/event/seara-catalana/

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro