Excelenţa Sa Cardinalul Zenon Grocholewski lansează “Universitatea azi”

apr. 29th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 30 aprilie 2010, ora 11:00, în Foaierul Colegiului Academic  al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, are loc lansarea volumului „Universitatea azi / Universität heute” a Cardinalului Zenon Grocholewski, Editura Efes. Cartea va fi prezentată publicului de Marton József, Sorin Marţian, Ioan Chirilă.

Zenon Grocholewski (1939) are rangul de Cardinal al Bisericii Romano-Catolice poloneze, este prefectul Congregaţiei pentru Educaţia Catolică de la Vatican şi Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Este unul dintre cei mai renumiţi specialişti în teologie şi în drept canonic, iar cele mai multe dintre cercetările sale se referă la dreptul matrimonial. S-a făcut remarcat prin eforturile sale pentru reformarea sistemului de învăţământ al Bisericii Catolice. De asemenea, el are o carieră universitară impresionantă, la Universitatea Pontificală Gregoriană şi la Universitatea Lateran. Una dintre ideile cardinalului este aceea că renunţarea la religie în sfera publică, şi restrângerea ei la sfera individuală ar fi o gravă pierdere pentru omenire.

Număr de vizualizări :1608


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro