Cărţi româneşti în caravană

apr. 18th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 19 – 21 aprilie 2010, are loc a doua ediţie a Caravanei Bibliotecii ICR Budapesta, în câteva licee şi şcoli din Ungaria. Scopul Caravanei este, ca şi în anul precedent, să promoveze cultura română în rândul comunităţii vorbitoare de limbă română din Ungaria.

În acest sens, cititorilor de limbă română li se va pune la dispoziţie biblioteca ICR şi li se vor prezenta noutăţile din bibliotecă într-un mod interactiv, prin poveşti, scenete de teatru, film. Caravana se va opri la liceul din Jula şi la şcolile generale din Micherechi şi Aletea.

A doua ediţie a caravanei se va bucura de prezenţa Evei Labodi, actriţă la Teatrul de păpuşi Fantasia, care va aduce o atmosferă de poveste prin intermediul unor spectacole de păpuşărie. Eva Labadi a pus bazele Teatrului Fantasia, specializat în spectacole de teatru pentru copii şi tineret şi are o experienţă de 20 de ani. Deţine trei premii internaţionale şi două naţionale pentru teatru de păpuşi şi este membră a Ontario Puppetry Association.

Caravana Bibliotecii ICR Budapesta va fi itinerată după următorul program:

Ziua 1. Jula, Liceul “Nicolae Bălcescu”. La ora 12.00 va avea loc prezentarea bibliotecii şi a noilor apariţii, expoziţia de carte cu noutăţile din bibliotecă şi înmânarea unei donaţii de carte; la ora 12.15 spectacol de păpuşi susţinut de Eva Labadi. Filmul “Filantropicava” fi prezentat elevilor de liceu la orele 19.00 ale aceleiaşi zile.

Ziua 2. Şcoala generală din Micherechi. La ora 12.00 va avea loc prezentarea bibliotecii şi a noilor apariţii, expoziţia de carte cu noutăţile din bibliotecă şi înmânarea unei donaţii de carte; la ora 12.15 spectacol de păpuşi susţinut de Eva Labadi

Ziua 3. Şcoala generală din Aletea. La ora 13.00 va avea loc prezentarea bibliotecii şi a noilor apariţii, expoziţia de carte cu noutăţile din bibliotecă şi înmânarea unei donaţii de carte; la ora 13.15 spectacol de păpuşi susţinut de Eva Labadi.

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro