Ana Maria Sandu la Institutul Francez din Bucureşti

apr. 6th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 8 aprilie 2010, ora 18:00, la Librăria Cărtureşti din cadrul Institutului Francez din Bucureşti, scriitoarea Ana Maria Sandu va citi câteva fragmente din cel mai recent roman al său, Omoară-mă!”, Editura Polirom, colecţia “Ego. Proză”.


La eveniment, Ana Maria Sandu va citi un fragment din noul său roman, “Omoară-mă!”, iar traducătoarea Fanny Chartres va citi un fragment din “L’ ecorchure”, varianta în limba franceză a volumului “Din amintirile unui chelbasan”, Editura Paralela 45 (2003), debutul literar al Anei Maria Sandu. Întâlnirea va fi moderată de Oana Boca.
“L’ ecorchure” (Ed. Chemin de Fer, 2010) a fost lansat recent la Salonul de carte de la Paris, în prezenţa autoarei Ana Maria Sandu şi a traducătoarei.

Noul roman al Anei Maria Sandu,” Omoară-mă! este o poveste sofisticată despre puterea perversă a naraţiunii şi despre modul în care ficţiunea poate deveni mai „reală” decât realitatea, alterând-o până la epuizare.
Ceea ce pare a fi începutul unei fulgerătoare istorii de amor, întâlnirea dintre Vali şi Ramona, alunecă pe nesimţite într-un fals policier cu implicaţii terifiante: personajul principal al acestui roman-confesiune se dovedeşte a fi o sexagenară cu veleităţi de vampir, care-şi retrăieşte pasiunile cu ajutorul tinerei sale chiriaşe. Va reuşi oare fata tot mai lipsită de viaţă şi energie să scape din păienjenişul otrăvit al poveştilor din casa doamnei Manea?

Ana Maria Sandu (n. 1974) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. A colaborat cu articole şi eseuri la Dilema, Vineri, Observator cultural, aLtitudini, REPUBLIK, www.artactmagazine.ro. Ana Maria Sandu a mai publicat la Polirom romanul “Fata din casa vagon”, care se află în curs de traducere în limba italiană la Editura Zonza, Milano.

Număr de vizualizări :1164


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro