„Zilele Culturii Scrise” în Gorj

apr. 13th, 2010 | By | Category: Postcard

Timp de trei zile, între 12 şi 14 aprilie 2010, în judeţul Gorj se desfăşoară „Zilele Culturii Scrise” organizate de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell.

Evenimentul a început luni, fiind deschis de expoziţia de carte, cu titluri ce au apărut la editurile „Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale” şi „Măiastra” din Târgul Jiu. Astfel, vizitatorilor li s-a oferit o retrospectivă editorială a anului 2009. În cadrul aceluiaşi eveniment a avut loc şi un moment dedicat unor scriitori gorjeni, care împlinesc în acest an vârste rotunde. Este vorba despre scriitorul Gelu Birău, care, în acest an, a împlinit 55 de ani, poetul Adrian Frăţilă, care a ajuns la şase decenii de viaţă şi omul de cultură Grigore Haidău, cu cinci ani mai în vârstă. Câteva ore mai târziu, la Casa de Cultură din Motru, a avut loc o dublă lansare de carte. Este vorba despre volumul „Ritmuri/Rituri” de Romulus Iulian Olariu şi Daniel Cristian Maria şi de cartea „Lucian Blaga-Solstiţiul Sânzienelor” de Zenovie Cârlugea. „Zilele culturii scrise” au continuat şi marţi cu o triplă lansare. Poetul şi omul de litere Gheorghe Grigurcu  a adus în faţa publicului volumul bilingv „Flori neîmblânzite/Fleurs indomtables”. Alături de acesta au lansat cărţi şi filosoful Vasile Muscă – „Încercare asupra gândirii omeneşti” (ediţia a II-a) şi prozatorul Ion Deaconescu, cu romanul „Garderobierul”. Evenimentele se încheie miercuri, 14 aprilie, cu două manifestări culturale care au loc la Tismana şi Târgu-Jiu. În Sala Consiliului Local de la Tismana, de la ora 13.00, va fi lansată cartea „Culorile focului” scrisă de Dumitru Dănău, iar după-amiază, la Biblioteca Judeţeană din Târgu-Jiu, scriitorul Dan Mircea Cipariu va prezenta volumul de poezie „Umblet”, semnat de Dan Tristian.”

Dorina Cioplea

Număr de vizualizări :1334


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro