“Ca picăturile de sânge pe linoleumul din lift”

apr. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la Editura Cartea Românească va apărea un nou roman semnat de Maria Manolescu, Ca picăturile de sânge pe linoleumul din lift”.

La ce să ne aşteptăm din partea acestui nou volum al Mariei Manolescu?: Fiul (Cristi Hristescu), un tânăr scriitor nepublicat, postează pe un blog ,,poeme ultragiante” şi fragmente dintr-un roman blasfemiator, devenind subiectul unei ipocrit-moralizatoare emisiuni TV cu rating ridicat. Mama (Maria Hristescu) trăieşte drama de a nu putea înţelege un gest radical al Fiului şi, în încercarea de a-şi clarifica anumite evenimente, scrie ea însăşi, ca o modestă Doamnă T. a anilor 2000, un roman în care povesteşte, cu maximă acurateţe, întâmplări derulate pe durata a trei zile năucitoare, de joi până duminică. ,,Am un cadavru în frigider”, ar vrea ea să mărturisească, dar nu mai are cui… În “Ca picăturile de sânge pe linoleumul din lift”, Maria Manolescu scrie o poveste halucinantă, cu accente de thriller psihologic şi sugestii de parabolă mistică. Un supraroman, în adevăratul sens al cuvântului.

Maria Manolescu s-a născut la Braşov pe 14 octombrie 1980. A absolvit Masterul de Scriere Dramatică din cadrul U.N.A.T.C. A debutat în proză cu romanul “Halterofilul din Vitan”, Editura Polirom, 2006. În 2007 a câştigat ediţia a III-a a concursului dramAcum, cu piesele “With a little help from my friends” (regia Radu Apostol, Teatrul Naţional Iaşi, 2007) şiSado-Maso Blues Bar” (regia Gianina Cărbunariu, Teatrul Foarte Mic Bucureşti, 2007).

Tot în 2007 a participat la Rezidenţa de Dramaturgie de la Royal Court Theatre, dezvoltând piesa “Nu sunt Iisus Christos”. Alte piese: “Re:Re:Re:Hamlet” (2008) şi “Ca pe tine însuţi” (2009). Publică frecvent în revista “Noua Literatură”.

Număr de vizualizări :1168


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro