„Simbolismul românesc”

apr. 26th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Aius, în colecţia Krinein (opere critice fundamentale), a apărut un nou volum semnat de Lidia Bote Marino, „Simbolismul românesc”, ediţie revăzută.

Prezenta ediţie este îngrijită de Constantin M. Popa, cel care semnează şi postfaţa cărţii şi care scrie despre „Simbolismul românesc”:

„Operă de erudiţie, investigând un material imens (valorizat şi în excelenta Antologie a poeziei simboliste româneşti din 1968, în care constata asertiv omologii între avangardă şi simbolism), cu focalizări hermeneutice şi analize de incontestabilă profunzime, cu accent pe ceea ce autoarea numeşte „maiestria poetică”, Simbolismul românesc urmăreşte evoluţia istoricizată a acestui curent dintr-o perspectivă multiplă: socială, ideologică, psihologică şi estetică, demers ce prefigura modalităţi actuale de evaluare a creaţiei, când esteticul este modulat de un orizont etic şi civic.”

Număr de vizualizări :2188


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro