„Jack” de Marius Surleac

apr. 18th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

Un nume prezent în mediile literare on-line, dar fără un volum individual de debut, Marius Surleac ne deconspiră firul narativ al manuscrisului la care lucrează, în exclusivitate pentru AgenţiadeCarte.ro:

„Jack e volumul la care lucrez de mai bine de un an, însă el şi-a trimis în recunoaştere unii prieteni pe la reviste, care au luat poziţie de drepţi şi s-au agăţat de copertă.

Jack se naşte de la o zi la alta, se deplasează greu dat fiind faptul că îşi descoperă mereu mersul; căile sale sunt mai întortocheate cu fiecare pas făcut iar viziunea sa despre lume este mai diferită decât a celorlalţi. El este un vector în spaţiu şi timp, trece de la o stare la alta în căutarea stabilităţii iar formele sale se bucură de o structură abstractă.

Jack pleacă singur la drum şi pe parcurs se descoperă pe sine, începe să-şi cunoască latura umbroasă, trece prin crize acute de personalitate, joacă la risc, experimentează mereu noi cunoştiinţe, are vicii destule, inclusiv de procedură. El s-a născut la nervi şi vrea să într-o mare măsură să de descompună suprarealist să-şi recapete simţurile avangardist, să păşească pe bucăţi de piatră simboliste şi să te cunoască expresionist. Jack este bilingv. Jack este un mod de a fi, un joc cu mine însumi, un viciu de care nu pot scăpa.”

Marius Surleac s-a născut la 20 august 1982. A crescut mare, a făcut o facultate de Fizică în boemul oraş Iaşi, apoi a făcut un master la Medicină în haoticul oraş Bucureşti şi continuă în acelaşi oraş doctoratul în Bioinformatică. E căsătorit şi tată al unei fetiţe deosebit de frumoase.

În ce priveşte activitatea literară: membru activ în perioada 2001-2004 al cenaclului Facultăţii de Litere, Univ. Al.I. Cuza, Iaşi; Debut poetic în antologie la Ed. LUMEN, 2003, Iaşi;  Publică în CONVORBIRI LITERARE, HYPERION, OGLINDA LITERARĂ, EGOPHOBIA, FEEDBACK, SINGUR, 13 PLUS, ECOURI LITERARE; Publică de asemenea şi pe site-uri culturale din ţară şi străinătate; Colaborează cu scriitori din străinătate, o parte din textele sale participând anul acesta la un simpozion internaţional de poezie desfăşurat în Tirana; Blogul tematic, personal, poate fi găsit la adresa: www.phantasrealismus.com.

Număr de vizualizări :1687


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro