„Istorie, Cultură şi Civilizaţie în Europa de Sud-Est”

apr. 19th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 21-23 aprilie 2010, Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, organizează în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Istorici din Republica Moldova, cea de-a XI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Istorie, Cultură şi Civilizaţie în Europa de Sud-Est”, care va avea loc la Chişinău.

Conferinţa a devenit deja o tradiţie în mediul academic regional, fiind un factor stimulator pentru tinerii istorici din Moldova şi facilitând totodată, comunicarea academică între specialişti din diverse state europene.

Lucrările conferinţei sunt organizate pe două ateliere: I. Cercetarea şi predarea Holocaustului şi II. Studierea regimurilor totalitare.

La sesiunile de comunicări sunt invitaţi istorici de prestigiu din ţară şi de peste hotare: Dennis DELETANT (University Colledge of London), Armin HEINEN (RWTH-Aachen), Antonio NADAL (Universidad de Malaga), Adrian CIOROIANU (Universitatea Bucureşti) şi Igor CAŞU (Institutul de Istorie, Stat şi Drept al A.S.M. – Chişinău), Ion VARTA (Institutul de Istorie, Stat şi Drept al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova).  De asemenea, la lucrări vor participa cercetători din partea institutelor de profil din România (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Român de Istorie Recentă, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”,  Centrul de Istorie a Imaginarului). Programul complet al evenimentelor poate fi descărcat de aici: http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/conferinta-internationala-istorie-cultura-si-civilizatie-in-europa-de-sud-est-editia-a-xi-a-chisinau.html?galerie=documente#documente

Număr de vizualizări :1275


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro