“Tumultul valurilor”

apr. 18th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Humanitas Fiction a apărut romanul Tumultul valurilor” de Yukio Mishima, colecţia Raftul Denisei, în traducerea din limba japoneză a Andreei Sion.

Romanul înfăţişează o poveste de dragoste arhetipală ce surprinde în acelaşi timp esenţa sufletului nipon. “Tumultul valurilor” (Shiosai) a fost ecranizat în Japonia de cinci ori.
Povestea de dragoste dintre Shinji şi Hatsue întâmpină numeroase piedici, încât totul pare că le stă împotrivă. Orgoliul părinţilor, pretendenţii la mâna fetei, clevetitorii. Însă dragostea lor se va dovedi la fel de puternică precum marea care le hotărăşte destinul. O mare ce scaldă plajele insulei Utajima şi nu le este un duşman, ci doar o forţă în faţa căreia oamenii trebuie să ştie când să plece fruntea şi când să se răzvrătească. Tot marea asigură supravieţuirea locuitorilor micii insulei. Iubirea dintre tânărul pescar  Shinji şi înstărita Hatsue, pare să urmeze căi nebănuite.

Număr de vizualizări :1365


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro