“Spectacolul ascuns” de Alexa Visarion

apr. 21st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 23 aprilie 2010, ora 18:00, la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti are loc lansarea cărţii „Spectacolul ascuns” de Alexa Visarion, (Editura Buna Vestire, 2010) un eveniment prilejuit de sărbătorirea unuia dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii – William Shakespeare, născut la 23 aprilie 1564.

„Spectacolul ascuns”, cartea pe care o propune regizorul Alexa Visarion ca mărturie a unei vieţi dedicate artei scenei, face posibilă întâlnirea dintre imaginaţia vizionară a creatorului de teatru şi misterul lumii ascunse în cuvântul revelator. Lumea operei lui Shakespeare, tema centrală a cărţii, este transformată în spectacol al cerebralităţii şi emoţiei, in imago mundi şi Performance Art.

La 40 de ani de la debutul său ca regizor, Alexa Visarion aduce prin această confesiune literară un alt spectacol posibil, cel al spiritului căutător de forme de exprimare inedite. Eseurile semnalează pragurile emblematice pe care un creator de sensuri existenţiale le află în lumea nemărginită a dramaturgiei shakespeariene.

”Ecoul din vidul Coroanei”, “Ceremonial şi destin”, “Nopţile regilor” sunt câteva dintre titlurile capitolelor ce îşi aşteaptă cititorii dornici de a se lăsa fascinaţi de acest palimpsest inedit pentru iubitorii artei teatrului.

Lansarea este urmată de un alt eveniment dedicat lui Shakespeare, musicalul Teatrului Naţional de Operetă – „Romeo şi Julieta”, cu începere de la ora 19.00.

Număr de vizualizări :1926


One Comment to ““Spectacolul ascuns” de Alexa Visarion”

  1. felicia spune:

    Pentru musical trebuie sa ai rezervare?
    Multumesc

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro