“Smoke and mirrors”

apr. 15th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 17 aprilie 2010, ora 21:00, în clubul La scena” din Bucureşti, are loc evenimentul Smoke and mirrors”, un spectacol internaţional de arte mixte. Artiştii invitaţi vor prezenta publicului showuri de stand up poetry, teatru, muzică, film şi improvizaţii.

Invitaţi: Neil Beisson din Belgia, Ludwig Berger din Germania, Julian Heun din Germania şi trupa Margento din România. Invitat special: Martin Woodside din USA.

Organizatorii evenimentului sunt Fundaţia Margento şi European Poetry Slam/ Artists in Residence Tour.

Proiectul Margento (devenit mai târziu, Fundaţia Margento) a fost înfiinţat de poetul Chris Tănăsescu în 2001 şi reprezintă un sincretism de poezie, pictură si muzică.

Showurile ca şi albumele Margento implică un  recital de poezie împletit cu ritmuri şi sonorităţi rock, jazz şi trip-hop, ritmuri care sunt inspirate de formele şi de culoarea happeningului de pictură care se desfăşoară în acelaşi timp.

Din noiembrie 2005 a devenit Fundaţia Margento. Primul lucru pe care şi l-au propus membrii fundaţiei a fost să facă cunoscut numele României peste hotare. Margento a avut un turneu în Marea Britanie în 2005 unde a câştigat Marele Premiu la Buxton Fringe Festival – cel mai important festival de artă alternativă din Anglia – şi în Australia în 2006, la Adelaide Fringe Festival (al doilea festival de fringe, ca dimensiuni, din lume), unde a primit o Menţiune (4 stele din 5) din partea presei.

Număr de vizualizări :1277


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro