“Literatura de azi”, cu academicianul Eugen Simion

apr. 25th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 26 aprilie 2010, ora 21:15, TVR Cultural prezintă o nouă ediţie a emisiunii moderate de criticul literar Daniel Cristea Enache, „Literatura de azi”. Invitatul special este academicianul Eugen Simion.


Eugen Simion este invitatul lui Daniel Cristea-Enache în această ediţie a emisiunii, unde se va discuta pe marginea celor două cărţi recent apărute ale reputatului critic „şaizecist”.
Un jurnal critic şi, în egală măsură, un jurnal public este volumul “FRAGMENTE CRITICE VI” (Fundaţia Naţională Pentru Ştiinţă şi Artă), subintitulat ironic „Ne revizuim, ne revizuim…”. Cartea lui Eugen Simion reia o teză care revine des în discursurile de azi, aceea a revizuirii literaturii în sens estetic şi moral, inevitabil în epoca post-totalitară.
Cea de-a doua carte este “TÂNĂRUL EUGEN IONESCU” (ediţia a doua revăzută şi adăugită, Muzeul Naţional al Literaturii Române), „un studiu pe cât de substanţial, pe atât de incitant (…) în care autorul încearcă să desfacă lacătul personalităţii ascunse a lui Ionescu” , spune despre carte criticul literar Daniel Cristea-Enache.

Număr de vizualizări :1583


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro