“Demnitatea persoanei în calitate de valoare supremă a ordinii juridice spaniole şi în calitate de sursă a oricărui drept”

apr. 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 14 aprilie 2010, ora 16:00, la Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi are loc conferinţa în limba franceză cu tema “Demnitatea persoanei în calitate de valoare supremă a ordinii juridice spaniole şi în calitate de sursă a oricărui drept” susţinută de prof. dr. Francisco Fernandez Segado.

Conferinţa va fi susţinută în limba franceză, cu traducerea simultană în limba română. Francisco Fernandez Segado este doctor în Drept la Universidad Autónoma de Madrid şi licenţiat în Sociologie politică şi administrarea afacerilor.
Este profesor de drept constituţional timp de treisprezece ani la Universidad de Santiago de Compostela şi, începând din aprilie 2000, la Facultatea de Drept de la Universitatea Complutense de Madrid. Este Doctor Honoris Causa a Universităţilor din Messina (Italia) şi Pontificia Universidad Catolica del Peru în Lima, profesor de onoare al multor universităţi din America Latină, printre care Universidad Nacional Mayor de San Marcos de Lima, Universidad Externado de Colombia, Universidad Nacional de San Agustín de Arequipa, Universidad nacional de Trujillo, Universidad nacional de San Antonio Abad del Cusco y, Universidad de Punta del esta (Uruguay)
Profesor visiting la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi şi, printre alte universităţi, la Universitatea din Milano şi Universidad Nacional de La Plata (Argentina).
Este autor a 22 cărţi publicate în Italia, Mexic, Peru şi Spania. De asemenea, autorul a peste 450 de articole ştiinţifice publicate în reviste sau de lucrări colective din Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Chile, El Salvador, Franta, Guatemala, Italia, Mexic, Nicaragua, Peru, Polonia, Portugalia , Republica Ceha, romana, Serbia si Muntenegru, Venezuela şi Spania. Lucrările sale au fost scrise sau traduse în următoarele limbi: cehă, franceză, galiciană, engleză, italiană, poloneză şi portugheză.
Membru al Academiei Naţionale de Drept şi Ştiinţe Sociale din Cordoba (Argentina).
Membru corespondent al Real academia de Jurisprudencia y Legislación de Madrid, al Asociaţiei Internaţionale de Drept constituţional şi membru a 33 de alte instituţii academice şi ştiinţifice din mai multe ţări. A susţinut aproape trei sute de prelegeri la universităţi şi instituţii ştiinţifice din cincisprezece ţări din Europa şi America Latină şi a participat, de asemenea, la sute de conferinţe, cea mai mare parte internaţionale. Premiat, inclusiv cu Gran Cruz del Mérito Naval (Ministerul Apărării din Spania, 1998) şi cu Orden Venezolana “Francisco de Miranda”, acordat de Preşedintele Republicii, dr. Rafael Caldera (1997).

Număr de vizualizări :1331


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro