“Călătorie nesfârşită”

apr. 22nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura RAO, în colecţia Opere XX, a apărut volumul Călătorie nesfârşită” de Claudio Magrid, în traducerea Afroditei Cionchin.

Autorul, nominalizat la Premiile Nobel pentru literatură, dar şi distins cu nenumărate premii internaţionale ne propune de această dată o “Călătorie nesfârşită” cu scurte note de călătorie, amintiri şi însemnări scrise între anii 1981 şi 200,4 şi publicate de-a lungul timpului în “Corriere della sera”. Cititorii vor rămâne după această lectură cu senzaţia acută că lumea văzută prin ochii şi prin ocheanul lui Magris este descrisă în acelaşi timp fidel, cu umilinţă, dar că se transformă insesizabil într-o operă de artă, căpătând sclipiri nebănuite. Acoperind o perioadă de timp atât de întinsă, cartea devine o frescă matură a realităţilor trăite şi, de asemenea, o reflecţie profundă asupra evenimentelor pe care le-a surprins în ţările respective: căderea Zidului Berlinului, tradiţiile şi graiurile din satele de la graniţa Italiei cu fosta Iugoslavie, contrastele Spaniei, condiţia scriitorului în China sau diversitatea Australiei. într-o singură carte, se reflectă în oglindă, se compară, nostalgic sau nu, lumea de dinainte şi de după 1989, Europa şi Asia, scriitorul şi lumea.  Călătoria este o şcoală a umilinţei.

Număr de vizualizări :1193


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro