Să nu mă părăseşti

mart. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Încă o carte apărută la Editura Polirom va fi ecranizată în anul 2010: “Să nu mă părăseşti”, de Kazuo Ishiguro (traducere de Vali Florescu). Un roman declarat de prestigiosul cotidian Time drept „cel mai bun roman al anului 2005”, şi care totodată s-a aflat printre titlurile finaliste la Booker Prize, Arthur C. Clarke Award şi National Book Critics Circle Award în 2005.

Rafinamentul şi sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau naştere unei tulburătoare poveşti de dragoste, ai cărei protagonişti sunt trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinţe umane: „donatori”, clone, adică produse de laborator, menite să furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevăraţi”. Tragic, emoţionant, tensionat şi cu un final surprinzător, “Să nu mă părăseşti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, inclus pe lista celor mai bune cărţi ale anului în The New York TimesPublishers Weekly şi în numeroase alte reviste prestigioase.
„Cu toate că substanţa teribilă a cărţii de faţă se plasează la ani-lumină distanţă faţă de cea din “Rămăşiţele zilei”, romanul acesta este la fel de reuşit, de melancolic şi de îngrijorător, dar într-un mod complet diferit.” , scria cotidianul The New York Times.

Anul 2010 va fi anul în careSă nu mă părăseştiva fi prezentat în sălile de cinema din întreaga lume, cu un scenariu de Alex Garland, în regia lui Mark Romanek. În  rolurile principale au fost distribuite cunoscutele actriţe Keira Knightley, Sally Hawkins (simpatica Poppy din Happy-Go-Lucky) şi Charlotte Rampling, una dintre cele mai îndrăgite actriţe din industria filmului internaţional, cu  roluri în peste de 60 de filme. “Să nu mă părăseşti le readuce împreună pe platourile de filmare pe Charlotte Rampling şi pe Keira Knightley, ele jucând de curând împreună şi în filmul Ducesa

Număr de vizualizări :1286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro