Radu Cosaşu, câştigătorul premiului “Gheorghe Crăciun”

mart. 23rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Revista Observator Cultural şi-a desemnat luni seară câştigătorii şi a premiat personalităţile culturale ale anului 2009. La cea de-a IV-a ediţie a Premiilor Observator Cultural,  distincţiile acordate pe scena Teatrului Odeon au fost în valoare de câte 1.000 de lei, iar premiul „Gheorghe Crăciun” pentru Opera Omnia a fost în valoare de 4.000 de lei.

Observator Cultural a premiat personalităţile culturale ale anului 2009. Alexandru Muşina a fost premiat la categoria Poezie pentru volumul „Regele dimineţii”. La categoria Proză au fost premiaţi Matei Vişniec pentru „Sindromul de panică în oraşul luminilor” şi Varujan Vosganian pentru „Cartea şoaptelor”. La categoria Critică/ Istorie literară/ Teorie literară, premiul i-a revenit lui George Ardeleanu pentru „N. Steinhardt şi paradoxurile libertăţii”, iar la categoria Eseu/ Memorialistică/ Publicistică a fost premiat Marius Oprea pentru „Şase feluri de a muri”. La categoria Debut, premiul a fost câştigat de volumul „G. Călinescu. A cincea esenţă” de Andrei Terian. În cadrul galei, scriitorul Radu Cosaşu a primit premiul „Gheorghe Crăciun” pentru Opera Omnia. Cel de-al şaptelea premiu, premiul cititorilor, i-a revenit lui Varujan Vosganian, pentru „Cartea şoaptelor”. Acest premiu a fost acordat în urma voturilor exprimate de către cititorii revistei pe site-ul acesteia.

Număr de vizualizări :1309


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro