Pădurea norvegiană pe marele ecran

mart. 1st, 2010 | By | Category: Eveniment

Celui mai popular romancier japonez contemporan, Haruki Murakami i se va ecraniza în anul 2010 romanul Pădurea norvegiană.

Apărut în 2004 la Editura Polirom, în colecţia Biblioteca Polirom în traducerea Angelei Hondru, Pădurea norvegiană de Haruki Murakami este transpus cinematografic în regia lui Trần Anh Hùng şi urmează să apară în Japonia la sfârşitul acestui an. Romanul Pădurea norvegiană are ca leitmotiv melodia Norwegian Wood a formaţiei The Beatles, care îl însoţeşte pe personajul principal, Toru Watanabe, pe tot parcursul rememorării unor evenimente dureroase petrecute cu optsprezece ani în urmă. Un roman despre dragoste şi mai ales moarte, în care mulţi dintre eroii lui Murakami îşi găsesc salvarea.

Murakami acceptă greu ca romanele să-i fie ecranizate, dar are încredere în Trần Anh Hùng, cel care şi-a lăsat amprenta şi asupra unor filme precum Cyclo (Xich Io), 1996 şi The Scent of Green Papaya, 1994. Trần Anh Hùng nu este doar regizorul filmului, este şi scenaristul. În rolurile principale vor fi Ken’ichi Matsuyama, cunoscut pentru rolul lui L din filmele Death Note. El îl va interpreta pe Toru Watanabe, personajul central al filmului, iar Rinko Kikuchi (Babel) este repartizat în rolul lui Naoko, iubita cu probleme emoţionale a lui Watanabe. Pentru Murakami, Pădurea norvegiană este cel de-al doilea roman adaptat cinematografic, primul fiind Tony Takitani, o poveste scurtă şi o excepţie de la regulă.

Număr de vizualizări :1376


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro