Dicţionar de istorie pentru cei mici şi cei mari

mart. 1st, 2010 | By | Category: Postcard

Profesorul şi scriitorul Petruţ Pârvescu ne încredinţează un „Mic dicţionar de istorie”, Editura Cartex, 2009 un ghid util pentru cei mici şi cei mari, pentru un proces educaţional durabil.

“Dragi prieteni,

Vă anunţ, pe această cale, că, după lupte seculare…, a văzut lumina tiparului acest mic dicţionar. El se găseşte în majoritatea librăriilor din ţară, dar poate fi procurat şi de pe internet, prin librăriile online. Cu prietenie, P.Pârvescu”

“Acest Mic dicţionar de istorie elaborat de profesorul Petruţ Pârvescu răspunde unei necesităţi, mai prezentă astăzi decât altădată în spaţiul cultural si educaţional românesc. Din păcate, locul istoriei în procesul de învăţământ a fost diminuat, numarul orelor de predare la această disciplină a scăzut, iar programa nu a ajuns încă la o formulă de echilibru. Pentru mulţi elevi istoria nu mai este o materie atragătoare. De asemenea, manualele, dată fiind şi limitarea numarului de ore, nu le oferă tot ceea ce ar trebui şi ar dori să afle. Există, în consecinţă, goluri în procesul formativ al copilului şi apoi al tânărului. Acest dicţionar oferă soluţii, explicaţii, căi de comprehensiune.

Domnul profesor Petruţ Pârvescu a realizat o lucrare meritorie, cu simţ de echilibru şi acribie, un dicţionar util şi totodată interesant. Sunt convins că ea va trezi un legitim şi meritat interes al unui public cititor variat.”, scrie despre acest Mic dicţionar de istorie- Acad. Dan Berindei, Vicepreşedinte al Academiei Române.

Număr de vizualizări :1207


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro