Humanitas, la mulţi ani de 20 de ani!

mart. 27th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Humanitas îşi serbează de-a lungul anului 2010, cei 20 de ani de viaţă. Fie că se numesc Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia sau Librăriile Humanitas, cadoul lor pentru noi, cititorii va consta în cărţi, lansări, evenimente. Cu acest prilej, pe 30 martie 2010, ora 18:00, la Librăria Cărtureşti din capitală (Str. Arthur Verona 13-15), inaugurarea o va face cea mai proaspătă carte a scriitorului Neagu Djuvara,Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească. Saga Grădiştenilor” (secolele XVI-XX). La eveniment vor vorbi: Ştefan Gorovei, Neagu Djuvara, Lidia Bodea.

Editura Humanitas, al cărei mesaj a fost în tot acest timp “Bunul gust al libertatii,” ca semn al trecerii de către români al unui prag al Istoriei, propune de acum cititorilor săi fideli – sau, poate, mai ales celor care o descoperă – o nouă provocare: “Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit”.
În luna aprilie, Humanitas va oferi cititorilor, în seria “20 de ani în 20 de cărţi”, o selecţie de 20 de autori şi de titluri reprezentative care au marcat cultura română de după 1990. Volumele cuprinse în această selecţie marchează recuperarea unei istorii interzise timp de cincizeci de ani, punctează repere în reflecţia asupra societăţii şi spiritualităţii contemporane sau reprezintă opere care vor rămâne pe raftul întâi al literaturii române.

De asemenea, Humanitas Multimedia va lansa primele volume audio din seria de audiobook-uri aniversare cu unele dintre cele mai frumoase texte apărute în ultimele două decenii la Humanitas, în lectura unor mari actori şi personalităţi ale culturii române.

În perioada 10-20 mai, Humanitas vă aşteaptă  la Biblioteca Centrală Universitară, în Sala Galateea, unde puteţi parcurge istoria Grupului Humanitas în imagini, căţti şi evenimente.

Tot în luna mai, Librăria Cărtureşti Verona va fi gazda unei expoziţii având ca temă “Cele mai căutate cărţi Humanitas ale ultimilor ani.”

În perioada 24-30 mai, Humanitas sărbătoreşte 20 de ani şi la Iaşi, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii Alexandru Ioan Cuza, unde va fi organizată o expoziţie ce va cuprinde o selecţie din oferta Librăriilor Humanitas.

În iunie, Bookfest-ul de anul acesta va fi un adevărat spectacol al cărţii pentru Humanitas: va exista un catalog de vară mai bogat ca niciodată. Cei mai cunoscuţi autori români Humanitas vor fi prezenţi cu cărţi lansate în premieră.

Evenimentele estivale ale aniversării se prelungesc cu Târgul “Carte la nisip” de la Mangalia, o săptămână de lansări, întâlniri cu autorii Humanitas şi evenimente speciale.

Luna septembrie va fi marcată de venirea la Bucureşti a laureatei Nobel pentru literatură, Herta Müller. La Ateneul Român va avea loc lansarea celor trei noi romane ale sale apărute la Humanitas în serie de autor.

Sfârşitul toamnei va aduce iubitorilor de nou o surpriză – cele mai frumoase 20 de e-book-uri de la Humanitas.

Evenimentele dedicate împlinirii a 20 de ani Humanitas se vor încheia la Gaudeamus în noiembrie, cu noile apariţii editoriale, darurile editurii pentru cei care sărbătoresc, cu fiecare pagină citită, cartea, de vreme ce – nu-i aşa? – “Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit.”

Număr de vizualizări :1708


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro